Geen onderzoek naar dak van Hornbach Wateringen na instorten dak AZ-stadion

De Hornbach in Wateringen.
De Hornbach in Wateringen. © Google Maps
WATERINGEN - De partijen die betrokken waren bij de bouw van het ingestorte dak van het AZ-stadion, zijn ook betrokken geweest bij de bouw van de Hornbach in Wateringen. Eind 2005 dreigde het dak van dit pand in te storten na hevige sneeuwval. Een woordvoerder van de Hornbach laat aan Omroep West weten dat het dak destijds uitvoerig werd onderzocht en veilig is.
Uit onderzoek van NH Nieuws blijkt dat bij de bouw van het AZ-stadion in Alkmaar en de Hornbach in Wateringen ingenieursgroep Romkes B.V. en het inmiddels failliette Jan de Roos Montage B.V. betrokken waren. Een week geleden stortte een deel van het dak van het AZ-stadion in. Ondeugdelijke lasverbindingen zouden de instorting veroorzaakt hebben.
Op oudjaarsdag 2005 kwam de Hornbach in Wateringen in het nieuws omdat het dak dreigde te bezwijken onder het gewicht van de smeltende sneeuwmassa op het dak, een deel van het dak was doorgezakt. Het pand werd toen ontruimd vanwege instortingsgevaar.

Geen nieuwe inspectie

Volgens een woordvoerder van Hornbach zijn destijds maatregelen genomen om het dak veilig te maken. 'Het dak is onderzocht door verschillende instanties en daarna zijn de nodige aanpassingen gedaan.' De woordvoerder laat weten dat het instorten van het dak van het AZ-stadion dan ook geen aanleiding is om het dak aan een nieuwe inspectie te onderwerpen.