Ruim vijftig tips over vermissing Jaïr Soares (7) in 1995

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie
MONSTER - Meer dan vijftig tips heeft de Haagse recherche binnen gekregen in een maand tijd over de vermiste Jaïr Soares. Het 7-jarig jongetje verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand van Monster. Of er bruikbare informatie tussen zit, moet nog worden onderzocht.
Dat er een kwart eeuw na de verdwijning van Jaïr nog zoveel tips binnen komen, is opvallend. 'Ondanks het feit dat deze zaak al 24 jaar oud is, blijven mensen nog steeds meedenken. Daar zijn we ook heel dankbaar voor', zegt Leo Simais, coördinator van het coldcaseteam.
Volgens hem worden de tips uitgebreid nagelopen en vergeleken met het oude dossier. Het is dus nog de vraag of dat iets zal opleveren. 'Maar het is het proberen waard. We voelen ons als politie richting de familie en nabestaanden verplicht om alles te proberen wat in onze macht zit.'

Team West en Opsporing Verzocht

Aan de verdwijningszaak werd vorige maand ruim aandacht besteed in Team West en Opsporing Verzocht. Dat leverde binnen één dag zestien tips op. De zaak is in januari ook op de jaarlijkse coldcasekalender gezet, die wordt uitgedeeld in verschillende Nederlandse gevangenissen.
Jaïr Soares was op vrijdag 4 augustus 1995 samen met zijn vader, moeder en één jaar oudere broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje op het Monsterse strand. Nadat hij patat had gegeten bij de toenmalige Beachclub Molenslag verdween hij plotseling tijdens het spelen. De politie gaat uit van een misdrijf.

LEES OOK: Wat is er gebeurd met Jaïr Soares? 'Je leeft met verdriet en pijn'