Prinses Christina overgebracht naar Koepel bij paleis Noordeinde

De kist van prinses Christina in Koepel van paleis Noordeinde
De kist van prinses Christina in Koepel van paleis Noordeinde © ANP
DEN HAAG - De kist met het stoffelijk overschot van prinses Christina is dinsdagmorgen overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde. Daar is een zogenoemde chapelle ardente, een rouwkapel, ingericht. De op 72-jarige leeftijd overleden prinses Christina wordt donderdag gecremeerd. Het stoffelijk overschot wordt dan vanaf Noordeinde overgebracht naar een crematorium.
De houten kist van de afgelopen vrijdag overleden prinses Christina is bedekt met zonnebloemen, die ook op andere plekken in de ruimte zijn opgesteld. Rond de baar staan vijf kransen van witte rozen, namens de verschillende takken van de koninklijke familie. De prominentste plek is voor de krans van de drie kinderen van prinses Christina en haar vijf kleinkinderen.
De drie zussen, de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet, hebben na het overbrengen van de kist samen met Pieter van Vollenhoven en de kinderen van Christina de Koepel bezocht. Die ligt op het terrein van paleis Noordeinde, tussen de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Huisarchief en is in 2010 ook gebruikt voor het afscheid van prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene.

LEES OOK: