Noordwijkse discotheek HOME blijft nog eens vier weken dicht na vondst explosief

Politie doet onderzoek bij nachtclub HOME in Noordwijk vanwege mogelijk explosief.
Politie doet onderzoek bij nachtclub HOME in Noordwijk vanwege mogelijk explosief. © Omroep West
NOORDWIJK - De Noordwijkse discotheek HOME blijft ook de komende vier weken gesloten. Dat heeft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld dinsdag besloten. Twee weken geleden werd bij de club een explosief voor de deur gevonden, waarop de burgemeester de horecagelegenheid direct sloot.
'De burgemeester legt de nieuwe sluiting op om de openbare orde en veiligheid de komende weken verder te herstellen en te waarborgen', aldus de gemeente. 'De maatregel is genomen in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie.'
Naast het explosief bij het pand aan de Grent, ging diezelfde nacht ook een explosief af op de Binnenweg en wel bij het huis van de exploitant van de discotheek. In het Noordwijkse uitgaansgebied is het vaker onrustig. Aan de straat, De Grent, zitten hotels, cafés, dancings en restaurants.

'Veiligheid gasten staat voorop'

De eigenaar van de discotheek gaf twee weken geleden al aan zich neer te leggen bij de sluiting. 'We willen het onderzoek niet in de weg lopen en daarom is het verstandig onze deuren twee weken te sluiten', zo liet exploitant Robert Ruigrok weten. 'De veiligheid van onze gasten staat voorop', voegde de eigenaar van het pand van de discotheek, Marco Arnoldus, daar aan toe.