Arantxa Rus sneuvelt in kwalificatietoernooi US Open

MONSTER - Arantxa Rus zal dit jaar niet meedoen aan het US Open-tennistoernooi. De Monsterse sneuvelde dinsdagavond al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Ze begon goed, maar verloor uiteindelijk in drie sets van de Bulgaarse Isabella Shinikova. Het werd 6-1, 4-6 en 1-6.

Rus wist vier keer het hoofdtoernooi te bereiken van het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar. Vorig jaar werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Dit jaar was de Westlandse als zevende geplaatst in het kwalificatietoernooi.

Het begin was nog wel voor Rus, maar na een sterke eerste set lag het initiatief al snel bij de Bulgaarse, die meer dan honderd plaatsen lager staat op de wereldranglijst. Uiteindelijk was Rus in de beslissende set kansloos en zit het toernooi er voor haar op.

Kiki Bertens

Kiki Bertens hoeft als nummer zeven van de wereld uiteraard geen kwalificatietoernooi te spelen voor de US Open. Zij kan zich rustig voorbereiden op het hoofdtoernooi, dat maandag begint. Ook Robin Haase heeft zich ondanks zijn val op de ranglijst direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat maandag begint.

Meer over dit onderwerp:
ARANTXA RUS TENNIS
Deel dit artikel: