Sarina Wiegman gaat met KNVB praten over contract: 'Nu niet behoefte richting mannenteam te gaan'

DEN HAAG - Sarina Wiegman gaat binnenkort met de KNVB praten over haar contract. De Haagse bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalteam verlengde eind 2017 haar contract bij de bond tot en met de Olympische Spelen van 2020, het grote doel van de 'Leeuwinnen' die zich deze zomer tijdens het WK wisten te plaatsen voor 'Tokio'. Wiegman begint volgende week met de voetbalsters aan de kwalificatiereeks richting het EK 2021 in Engeland.

'Mijn contract loopt tot 'Tokio', daar ga ik met de KNVB over praten. Maar we hebben geen haast', zei Wiegman tijdens de presentatie van haar selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland (30 augustus) en Turkije (3 september). KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee bevestigde dat er binnenkort een gesprek op de planning staat.

De KNVB promoveerde Wiegman begin 2017 van assistent tot bondscoach van Oranje. Ze leidde de voetbalsters enkele maanden later tijdens het EK in eigen land naar het goud. Tijdens het WK in Frankrijk bereikte de ploeg van Wiegman de finale, waarin de Amerikaanse vrouwen te sterk waren (0-2). Volgend jaar debuteren de voetbalsters in Tokio op de Spelen. De kwalificatie voor het EK 2021 is dan nog bezig.

Mannen

Al tijdens het WK werd druk gespeculeerd over de vraag of Wiegman ook een mannenploeg zou kunnen coachen. 'Dat ga ik op korte termijn zeker niet doen. Het is gewoon niet aan de orde', benadrukt Wiegman. 'De Olympische Spelen zijn ook voor mij een droom. Ik heb nu absoluut niet de behoefte om richting een mannenteam te gaan, al sluit ik het ook niet uit. Ik wil graag met ambitieuze mensen werken. Dit team bestaat uit heel ambitieuze vrouwen. Die zijn ook qua ambitie van topniveau. Datzelfde geldt voor mijn staf. Als ik zie hoe professioneel wij werken, dan mag ik m'n handen dichtknijpen. We hebben één doel, daar werken we keihard voor. We willen nu allemaal naar het EK.'

LEES OOK: FIFA nomineert Sarina Wiegman weer voor beste coach

Meer over dit onderwerp:
SARINA WIEGMAN DEN HAAG
Deel dit artikel: