Student (21) valt van balustrade bij studentenvereniging Delft

DELFT - In Delft is een student (21) in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt na een val van een balustrade in studentensociƫteit Phoenix. Het lid van de vereniging viel volgens de politie achterover. De man moest met een hoogwerker naar een ambulance worden getild. Woensdagochtend bleken de verwondingen mee te vallen en heeft de student het ziekenhuis verlaten.

Het ongeval gebeurde rond 3.45 uur 's nachts. Het slachtoffer viel door nog onbekende oorzaak van een drie meter hoge balustrade. Door de aanwezige EHBO'ers werd de student direct behandeld, maar vanwege eventuele rug- en nekklachten werd besloten om de student in stabiele houding te vervoeren. Het slachtoffer is met hulp van de brandweer naar de straat gehesen en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk bleek de student volgens de studentenvereniging er vanaf gekomen te zijn met 'slechts een tand door de lip'.

De sociëteit Phoenix is de thuisbasis voor het Delftsch Studenten Corps. De studentenvereniging gaf op dat moment een feest als onderdeel van de introductieweek OWee2019. Dinsdag is traditioneel de verenigingenavond, waarbij de toekomstige studenten langs de verschillende verenigingen gaan om hier kennis te maken. Het ongeluk is woendagmorgen het gesprek van de dag bij het Delftsch Studenten Corps. 'Verschrikkelijk', noemt een van de aanwezige studenten het. De eerstejaarsstudenten komen deze morgen naar het gebouw aan de Phoenixstraat om zich in te schrijven bij de studentenvereniging.

'Geen deelnemer introductieweek'

Hoewel ze van het ongeluk heeft gehoord, weerhoudt het Manou er niet van om lid te worden. 'Niet normaal wat er is gebeurd. Het is wel een besefmomentje. Je realiseert je dat het in een keer kan gebeuren. Je wordt misschien iets voorzichtiger, al was ik niet van plan zulke dingen te gaan doen.'

De organisatie van de OWee was erg geschrokken van het ongeluk. 'Het is natuurlijk heel vervelend voor die jongen.' De organisatie benadrukt dat het feest geen officieel onderdeel van het programma van de introductieweek was. 'De programmering van de verenigingen gaat buiten ons om. Het slachtoffer was ook geen deelnemer aan de introweek.' Omdat het feest van de studentencorps niet door de OWee was georganiseerd heeft de organisatie van de introductieweek besloten om gewoon door te gaan met het programma zoals gepland.