Advocaat van verdachte dodelijke schietpartij Schilderswijk wil nieuwe vertaling telefoontaps

DEN HAAG - De advocaat van de man die in januari van dit jaar zijn overbuurman zou hebben doodgeschoten in Den Haag wil dat afgetapte telefoongesprekken van zijn cliënt opnieuw worden vertaald. De raadsman vreest dat de politie uit de gesprekken zal afleiden dat de verdachte een vooropgezet moordplan had, terwijl dat volgens hem niet zo is. Een andere vertaling zou dat kunnen aantonen.

Bij de schietpartij in de Netscherstraat werd op 8 januari een 48-jarige man op klaarlichte dag doodgeschoten. Het slachtoffer werd door drie kogels getroffen, waarna ooggetuigen de dader vrij rustig weg zagen lopen. Een destijds 51-jarige man werd opgepakt. Hij zit nog altijd vast. Tijdens een eerdere zitting gaf deze verdachte al een verklaring waarin hij aangaf dat de twee mannen al eerder ruzie hadden en dat de schutter handelde uit noodweer.

Tijdens de zitting van woensdag gaf de advocaat van de verdachte aan dat hij een buurman wil horen als getuige bij de rechter-commissaris. Deze getuige zou een vrouw hebben horen smeken om genade. De rechtbank ging hiermee akkoord en dit verhoor zal in de komende maanden plaats gaan vinden. Ook moeten de berichten op de telefoon van de verdachte opnieuw worden vertaald, want de man zou dingen anders hebben bedoeld dan de politie ze interpreteert. Op 12 november gaat de zaak weer verder, waarschijnlijk opnieuw als pro forma zitting.

LEES OOK: Moord Haagsche Schilderswijk na ruzie: 'Mijn broertje is om niks vermoord'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG NETSCHERSTRAAT SCHIETPARTIJ RECHTBANK
Deel dit artikel: