Winkelcentrum Aarhof in Alphen wordt mix van winkelen, wonen en cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn gaat op de schop. De nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij HAL Holding, maakt daar binnen zes tot negen maanden meer over bekend. Duidelijk is al wel dat er op het dak van het winkelcentrum tientallen winkels worden gebouwd. 'Winkelen alleen is niet voldoende voor winkelcentra om toekomstbestendig te worden', zegt retaildeskundige Marcel Kokkeel tegen mediapartner Studio Alphen.

Ook moet het winkelcentrum van binnen een update krijgen. 'Er moet sfeer en levendigheid komen. Wij willen de huurders weer blij maken. Het is voor hen op dit moment geen pretje', aldus Kokkeel, die spreekt namens de nieuwe eigenaar en optreedt als projectontwikkelaar. Naast winkels en woningen komt er ook meer ruimte voor cultuur.

In 2021 hoopt hij dat er kan worden gestart met de transformatie van het winkelcentrum, nadat de nieuwbouw van de naastgelegen bibliotheek is afgerond. Volgens de verantwoordelijk wethouder Gerard van As wordt het winkelcentrum dit keer wel écht gerenoveerd, omdat de koper De Aarhof zou zien als eindbelegging. Met de woningbouw kan de renovatie worden betaald.

LEES OOK: Prins Bernhardlaan in Alphen bijna maand dicht

Deel dit artikel: