Bussen EBS gaan rijden in regio Haaglanden: dit verandert er voor jou

DEN HAAG - Vanaf zondag 25 augustus is EBS verantwoordelijk voor het streekvervoer in de regio Haaglanden en voor de stadsdiensten in Delft en Zoetermeer. Dat betekent nieuwe bussen en wijzigingen in de dienstregeling. Lees hier meer over de belangrijkste veranderingen per buslijn.

EBS zet overal nieuwe bussen in, maar het personeel blijft wel hetzelfde: EBS neemt de chauffeurs over van Connexxion. De nieuwe vervoerder biedt reizigers de kans om de nieuwe bussen te testen met speciale probeerkaartjes, die via de site van de vervoerder kunnen worden aangevraagd.

Stadsdienst Delft

  • In Delft gaan de stadsbussen (lijn 60, 61, 62, 63, 64 & 69) maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur elk kwartier rijden.
  • De huidige buslijn 62 tussen station Delft en Tanthof wordt vervangen door de Delfthopper. Deze bus dien je minstens een half uur van tevoren te bestellen en is dus niet langer een bus met een vaste dienstregeling. De nieuwe buslijn 62 rijdt wel met een vaste dienstregeling, maar dan tussen Delfgauw en Delft.

R-Net en streeklijn
Twee buslijnen worden omgevormd tot R-Net-lijnen. Het R-Net biedt in de hele Randstad 'hoogwaardig openbaar vervoer'. Op deze lijnen wordt zeer frequent gereden.

  • R-Net 456 vervangt de huidige lijn 36 tussen Den Haag Leyenburg, Poeldijk, Honselersdijk, Naaldwijk, Maasland en Schiedam. In de spits rijden er zes bussen, laat in de avond twee.
  • R-Net 455 vervangt de huidige lijn 55 tussen Delft en Zoetermeer. In de spits rijden er zes bussen, in de avond twee.
  • De nieuwe lijn 37 verbindt Rotterdam The Hague Airport voortaan met Den Haag Leyenburg en Delft. De bussen rijden twee keer per uur tussen 05.00 uur en 00.00 uur.
  • Ook nieuw is lijn 42: deze buslijn rijdt tussen Voorschoten en Wassenaar. De 42 rijdt in de ochtend- en avondspits vier keer per uur. De buslijn rijdt tussen 06.00 uur en 19.00 uur.

Kijk voor alle wijzigingen in de dienstregeling op de website van EBS.

Meer over dit onderwerp:
EBS OPENBAAR VERVOER BUS
Deel dit artikel: