FIOD rolt crimineel netwerk op, hoofdverdachte uit Hillegom

Onder meer anabole steroïden en xtc werden in beslag genomen
Onder meer anabole steroïden en xtc werden in beslag genomen © FIOD
HILLEGOM - Een 66-jarige man uit Hillegom is hoofdverdachte in een onderzoek naar een groot crimineel netwerk. Dat bevestigt de FIOD donderdag na berichtgeving van het AD. De man zou de bestuurder zijn van een bedrijf dat financiële diensten verleende aan zeker tien criminelen die handelden in onder andere drugs, wapens en anabole steroïden.
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst heeft met de ontmaskering een groot netwerk van drugs-, wapen- en anabolenhandelaren blootgelegd, zegt de krant. Er is beslag gelegd op 450.000 euro aan cash geld en banktegoeden. Verder is voor meer dan een miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen in beslag genomen.
Naast de Hillegommer is ook een 61-jarige man uit Hoek van Holland hoofdverdachte in de zaak. In totaal zijn er de afgelopen maanden in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland zes verdachten aangehouden. De FIOD sluit meerdere arrestaties niet uit, omdat het onderzoek nog steeds loopt. Op dit moment zitten nog drie verdachten vast.