Koninkijke familie neemt afscheid van prinses Christina

DEN HAAG - De koninklijke familie heeft donderdag bij Paleis Noordeinde in Den Haag afscheid genomen van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.
Haar lichaam is onder begeleiding van de familie vanuit de Koepel van Fagel overgebracht naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar is in alle beslotenheid een afscheidsbijeenkomst gehouden. Op verzoek van de prinses leverden enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Councours een muzikale bijdrage.
De koninklijke familie nam afscheid van prinses Christina
De kist met het lichaam stond sinds dinsdag opgesteld in de Koepel van Fagel, een gebouw dat is gelegen tussen de stallen en het paleis. Daar konden familie, vrienden en genodigden al een laatste groet brengen. Koning Willem-Alexander keerde woensdag terug in Nederland voor de uitvaart van zijn tante. Prinses Christina wordt op eigen verzoek gecremeerd. De Rijksvoorlichtingsdienst doet daar op verzoek van de koninklijke familie geen nadere mededelingen over.

LEES OOK: Bloemen voor overleden prinses Christina: 'Een heel lief, warm persoon'