Open huis bij Koningstunnel na maandenlange renovatie

DEN HAAG - Na een grootscheepse renovatie gaat de Koningstunnel in het hart van Den Haag weer open voor verkeer. Vrijdagochtend was het 'open huis' voor publiek die de tunnel bij het Centraal Station wilden bekijken. De wethouders Richard de Mos en Robert van Asten hebben vrijdagmiddag de officiële heropening verricht.

UPDATE: De Koningstunnel is zaterdagochtend weer opengegaan voor verkeer

De werkzaamheden in de tunnel zijn vijf weken eerder afgerond dan oorspronkelijk was gepland. Vanwege de afsluiting van de Koningstunnel moesten automobilisten sinds maart omrijden. Dagelijks rijden er volgens de gemeente zo'n 20.000 voertuigen door de tunnel, die de Lekstraat met de Koningskade verbindt.
De 700 meter lange tunnel werd in het jaar 2000 geopend. De belangrijkste reden voor de grootscheepse werkzaamheden was dat de tunnel aan strengere veiligheidseisen moet voldoen. Er zijn tientallen soorten nieuwe installaties in geplaatst, van verlichting en ventilatie tot detectiesystemen, camera's, noodtelefoons en waterpompen. De renovatie kost de gemeente 25 miljoen euro. Alle installaties worden bediend vanuit een dienstgebouw dat verderop onder het Prins Bernhardviaduct staat. Dat gebouw is ook aangepast en vergroot.

LEES OOK: Dit is de ruim honderd meter lange tunnelboor van de RijnlandRoute