Eindelijk weer zomers: 'Dit is lekker na drie weken herfst'

Lekker genieten van ijs op Scheveningen
Eigen foto van Govert © Omroep West
DEN HAAG - Het wordt dit weekend zomers warm met temperaturen van 27 tot lokaal 30 graden. 'Het wordt echt prachtig zomers weer', zegt Omroep West-weerman Huub Mizee. Ook de dagen na het weekend blijft het zomers. Daarom heeft gezondheidsinstituut RIVM het hitteplan ingesteld tot en met woensdag.
Let dus goed op symptomen van oververhitting zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Drink ook genoeg water, draag dunne kleding en smeer je goed in.
Vooral voor kwetsbare mensen is de hitte gevaarlijk. 'Maar ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen, zoals zonnesteek', waarschuwt het RIVM. De vorige keer dat het hitteplan van stal werd gehaald was eind juli, toen we een warmterecord hadden.

'Wij moeten het echt hebben van toerisme'

Strandtenthouders zaten echt te smachten naar een mooi weekend. 'Na die drie weken herfst is dit best lekker. Afgelopen tijd was erg teleurstellend. Zeker in de tijd dat er schoolvakanties zijn, moeten we het echt hebben van toerisme', zegt André Triep, eigenaar van Strandclub WIJ en voorzitter van de strandtentondernemers op Scheveningen.
'De tijd inhalen gaat niet lukken', zegt Triep. 'Het is puur schadebeperking.' Hij is blij dat het de laatste week van de schoolvakantie in onze regio nog mooi weer is.

LEES OOK: Kind (2,5) achtergelaten in bloedhete auto

Bekijk hier de actuele weersverwachting