Vrouw zwaargewond bij steekpartij in Groene Hart Ziekenhuis

De aanhouding van de verdachte bij het ziekenhuis
De aanhouding van de verdachte bij het ziekenhuis © MediaTV
GOUDA - Een man heeft vrijdagmiddag een vrouw neergestoken in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De 36-jarige vrouw uit Haastrecht raakte zwaargewond, meldt de politie.
De man en de vrouw hadden een afspraak in de polikliniek dermatologie. Rond 14.00 uur ontstond er een ruzie tussen de man en de vrouw waarbij de vrouw gewond raakte. 'Ze wist zich uiteindelijk in het toilet op te sluiten', zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Daar belde de vrouw de politie.
Agenten konden de man even later aanhouden, het gaat om een 47-jarige man uit Haastrecht. Volgens de politie gaat het om een 'conflict in de relationele sfeer'. Wat de precieze relatie tussen de twee is, is niet bekendgemaakt.

Medewerkers aangeslagen

De vrouw is overgebracht naar een ander, academisch, ziekenhuis, meldt de woordvoerder van het Groene Hart Ziekenhuis. Haar verwondingen waren zo ernstig dat deze niet in het Goudse ziekenhuis behandeld konden worden.
De polikliniek is gesloten, alle afspraken zijn geannuleerd en verzet. 'Zodat de politie onderzoek kan doen. De medewerkers zijn aangeslagen door de gebeurtenis en opgevangen.'