Storingen en werkzaamheden: urenlang nauwelijks treinverkeer rondom Leiden

Leiden Centraal
Leiden Centraal © Omroep West
LEIDEN - Rondom Leiden lag het treinverkeer zondag aan het begin van de avond nagenoeg helemaal plat. Zowel in de richting van Amsterdam, Utrecht als Den Haag reden er lange tijd nauwelijks treinen. Alleen op het traject Leiden - Haarlem rijden treinen als gebruikelijk. Het treinverkeer richting Amsterdam en Schiphol is rond 18.30 uur weer op gang gekomen.
Tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal reden tot 21.00 uur minder treinen vanwege een kapotte spoorbrug. Tussen Leiden en Woerden rijden helemaal geen treinen, maar dat heeft te maken met geplande werkzaamheden. Op dat traject rijden bussen.
Rondom Alphen aan den Rijn ligt dit weekend al het treinverkeer plat vanwege de werkzaamheden. Daarom rijden er geen Intercity's tussen Leiden en Woerden. En ook het R-Net tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijdt niet. Vanaf maandag rijden de treinen tussen Leiden, Alphen en Woerden wel weer.

Alphen aan den Rijn - Gouda

Het treinverkeer tussen Alphen en Gouda ligt tot 1 september stil. De stations langs het R-Net-traject krijgen onder andere nieuw perronmeubilair, verlichting en de omroepinstallatie wordt aangepakt.