Zoekactie naar vermiste Pool gestaakt

Reddingsboten zoeken naar de vermiste zwemmer.
Reddingsboten zoeken naar de vermiste zwemmer. © Regio 15
WESTLAND - Na een korte zoekactie op maandagmorgen hebben de hulpdiensten de zoekactie naar de vermiste zwemmer voor de kust van Monster opgegeven. Voor de kust van Kijkduin tot aan de kust van Hoek van Holland werd zondagavond massaal gezocht naar een vermiste zwemmer. De kans dat de man nog leeft wordt door de hulpdiensten niet meer aanwezig geacht, waardoor de zaak is overgedragen aan de politie als vermissingszaak.
Vrienden van de vermiste man sloegen rond 18.45 uur alarm toen hij niet terugkwam van het zwemmen. Volgens mediapartner WOS is de vermiste zwemmer een Poolse man. Hij werd voor het laatst rond 15.45 uur op het strand van Ter Heijde gezien. Drie uur later sloeg een collega van de man alarm.
De melding werd volgens de Reddingsbrigade al snel 'zeer serieus' genomen. De hulpdiensten waaronder de Reddingsbrigade, Kustwacht, KNRM en de politie rukten uit. Ze zochten onder andere met een politiehelikopter, maar ook ongeveer tien boten en jetski's zijn op zoek gegaan naar de vermiste man.

Officieel vermist

Rond 22.00 uur staakten de hulpdiensten hun zoektocht omdat het te donker was geworden om iets te zien. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht werd de kans dat de man nog leefde als 'niet meer aanwezig' gezien. Vandaar dat na een korte zoektocht op maandagochtend de zaak overgedragen werd aan de politie. De Poolse man is nu officieel vermist. De politie kon nog niet zeggen hoe zij verder gaan zoeken naar de vermiste zwemmer.