Grootscheepse controle Scheveningen: honderd boetes en meerdere arrestaties

De politie surveilleert op het water in de haven van Scheveningen
De politie surveilleert op het water in de haven van Scheveningen © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Aan de kust en in de haven van Scheveningen zijn zaterdag honderd bekeuringen uitgedeeld bij een grote controleactie. Dat heeft de gemeente Den Haag maandag naar buiten gebracht. Er werd met de politie gezamenlijk gecontroleerd op overlast. Dat leverde ook meerdere aanhoudingen en waarschuwingen op.
De afgelopen weken maakten bewoners, bedrijven en professionals geregeld meldingen van overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit in het Schevenings haven- en kustgebied. Daarop gingen gemeente en politie over tot een intensieve controle. 'De kust en het strand moeten veilig en gezellig zijn voor iedereen', stellen ze.
Een speciaal punt van aandacht was het zwemmen in de haven. 'Dat is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk en komt de laatste weken steeds vaker voor.'

Beschermd natuurgebied

Verder werden er veel verkeersovertredingen geconstateerd, waaronder het negeren van parkeerverboden en het oneigenijk gebruik van oplaadpunten, het niet opvolgen van inrijverboden en het rijden onder invloed van lachgas. Bij het Zwarte Pad zijn bovendien meerdere mensen betrapt die in beschermd natuurgebied rondliepen. Ook werd een man opgepakt die nog zeven dagen de cel in moest.
Politieagenten kregen bij de actie hulp van enkele collega's uit Duitsland. Ze controleerden zowel te voet als met de fiets, auto, motor en boot. De gemeente Den Haag roept mensen op verdachte of overlastgevende situaties te melden.

LEES OOK: Controle Scheveningen: boetes, illegale kamerverhuur en duizenden euro's achterstallige belasting