Vermiste zwemmer is 25-jarige Marek die voor strandbezoek uit Duitsland was gekomen

Marek Matejek.
Marek Matejek. © Tomek Janczyk / Facebook
WESTLAND - De zwemmer die sinds zondagmiddag wordt vermist bij de Westlandse kust is de 25-jarige Pool Marek Matejek. Hij woont en werkt in Duitsland. Samen met collega's was hij een dagje naar het strand bij Monster en Ter Heijde gekomen, meldt een landgenoot van hem op Facebook. De politie bevestigt aan Omroep West dat de vermiste zwemmer Marek Matejek is.
Marek werd zondag rond 17.00 uur voor het laatst gezien toen hij ging zwemmen. 'Marek had een blauwe zwembroek aan met gele streep aan de zijkant. Hij is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een tattoo met de tekst 'Passion' rechts op zijn bovenlichaam', laat de bezorgde landgenoot weten op Facebook.
Marek, die geen kennissen in Nederland heeft, zou zowel mentaal als fysiek helemaal in orde zijn geweest op het tijdstip van vermissing.

Zoekactie opgegeven

Hulpdiensten hebben zondagavond en maandagmorgen naar de Pool gezocht maar zonder succes. De zoektocht is toen gestaakt.
De kans dat de man nog leeft wordt door de hulpdiensten niet meer aanwezig geacht, waardoor de zaak is overgedragen aan de politie als vermissingszaak.