Studenten doen wedstrijd kroosscheppen: leuk en nuttig

De nieuwe studenten aan het werk I
De nieuwe studenten aan het werk I © Omroep West
DELFT - Grachten en sloten vol met kroos. Het is geen gezicht en het kan ook nog stinken bij hitte. Twee teams van studenten gaan woensdag het kroos te lijf in Delft. Het team dat de meeste big bags vult in twee uur tijd is de winnaar. De wedstrijd is een idee van het Hoogheemraadschap van Delfland.
Kroos hoort bij water, maar met dit warme weer groeit het goedje zo snel dat de Delftse wateren er helemaal vol mee liggen. Omdat er door het kroos te weinig licht door het wateroppervlak dringt heeft dat invloed op de waterkwaliteit en op het onderwaterleven. Daarnaast storen bewoners en ondernemers zich eraan.
Tijdens de introductieweek worden nieuwe studenten aan het werk gezet. 'Wij vinden het belangrijk dat onze nieuwe leden een bijdrage leveren aan een prettige stad. Het verwijderen van kroos is een goede manier om hen kennis te laten maken met Delft, de bewoners van dienst te zijn en bewustzijn te creëren rondom waterkwaliteit', vertelt Benthe Spruijt van de Delftse studentenvereniging Virgiel.

Alle beetjes helpen

Marcel Belt van het Hoogheemraadschap Delfland is blij met de hulp: 'Dat de studenten helpen is super fijn. Er is geen snelle oplossing voor teveel kroos. Dus alle beetjes helpen!'