CNV: 'Hudson's Bay sluit winkels'

Wachtrij voor de opening van Hudson's Bay in Den Haag in 2017
Wachtrij voor de opening van Hudson's Bay in Den Haag in 2017 © Omroep West
DEN HAAG - Het Canadese warenhuis Hudson's Bay vertrekt eind dit jaar uit Nederland. Dat bevestigt CNV Vakmensen. De bond is op de hoogte gesteld van plannen om alle werknemers te ontslaan. Het warenhuis heeft ondermeer vestigingen in de voormalige V&D-panden in Den Haag en Leiden.
Het gaat al langere tijd niet goed met Hudson's Bay in Nederland. De verkoopcijfers vallen tegen en dat kost geld. De bonden zijn nu op de hoogte gebracht van de plannen om alle winkels te sluiten en het personeel te ontslaan. 'Eind dit jaar sluiten de deuren', zegt Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen.
Twerda noemt het vertrek van Hudson's Bay nauwelijks een verrassing. Wel vindt ze het een bitter einde voor de 1400 medewerkers. De vakbond wil op een zo kort mogelijke termijn met de directie om tafel om een goede compensatie af te spreken.

Voormalige panden V&D

Het Canadese warenhuis leek de redding voor ondermeer de binnensteden van Den Haag en Leiden toen het leegstaande panden van V&D betrok. Die waren leeg komen te staan toen V&D failliet ging. Het gaat om enorm grote panden waar niet makkelijk een nieuwe gebruiker voor gevonden kon worden.
Het was groot feest op 7 september 2017 in de Grote Marktstraat in Den Haag. In het voormalige pand van V&D opende toen om 10.00 uur 's ochtends het nieuwe Hudson's Bay. Tientallen mensen telden af en gingen onder luid gejuich naar binnen nadat een groot lint was doorgeknipt. Het bleek niet representatief voor de echte belangstelling. Nog geen twee jaar na de officiële opening is de sluiting alweer aangekondigd.