Den Haag over sluiting Hudson's Bay: 'Balen'

Het warenhuis in betere tijden
Het warenhuis in betere tijden © ANP
DEN HAAG - 'Balen dat deze mooie keten verdwijnt', dat zegt de Haagse wethouder Richard de Mos in reactie op de aangekondigde sluiting van Hudson's Bay. Het warenhuis sluit eind dit jaar alle winkels in Nederland, dus ook die in Leiden en in de Haagse Grote Marktstraat.
'We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden contact met de eigenaar van het pand', zegt De Mos. Hij denkt voorzichtig al aan een nieuwe invulling voor het enorme pand waar eerst V&D in zat: 'We voeren actief acquisitie op het aantrekken van nieuwe winkels, maar vooral nieuwe soorten retail', zegt hij.
Binnenstadsmanager Hans Genotte van Leiden is minder stellig in zijn reactie. 'Ik heb nog geen bevestiging van Hudson's Bay op dit nieuws, dus ik ga uit respect voor de medewerkers nu niet reageren.' Wel zegt hij dat de Leidse vestiging aan de Aalmarkt in een heel kenmerkend pand zit. Maar hij denkt dat andere partijen het wel op een zinvolle manier kunnen gebruiken als Hudson's Bay verdwijnt.

Hudson's Bay wil sluiting niet bevestigen

De warenhuisketen zelf wil overigens niet bevestigen dat het alle winkels in Nederland wil sluiten. Een woordvoerder zegt dat er gesprekken worden gevoerd met de aandeelhouders. Vakbond CNV Vakmensen bevestigt de plannen wel. Bestuurder Jacqueline Twerda laat weten dat de bonden op de hoogte zijn gebracht van plannen om alle 1424 medewerkers te ontslaan.

LEES OOK: Hudson's Bay in Den Haag met luid gejuich geopend