Ter Leede hard onderuit, FC Lisse nog steeds zonder punten

REGIO - Ter Leede heeft op bezoek bij Barendrecht een pak slaag gekregen. De Sassenheimers verloren met 4-1 bij de degradant uit de tweede divisie. Bij rust stond het al 4-0. FC Lisse verloor thuis tegen Harkemase Boys ook de tweede wedstrijd van de competitie: 0-1.

VVSB heeft in eigen huis tegen DOVO het eerste punt van de competitie gehaald. Op de Boekhorst eindigde het duel in 2-2. Vorige week verloren de Noordwijkerhouters de derby tegen Ter Leede.

VVSB kwam na twintig minuten op achterstand toen Simon van Zeelst een corner van Jasper Waalkens binnenkopte. Met die 0-1 tussenstand werd de rust behaald.

Bal van de lijn

Een kwartier naar de verplichte pauze kwam VVSB langzij. Lulinho Martins schoot van grote afstand raak. Tien minuten voor tijd zette Tom Kok de Bollenstreekclub zelfs op voorsprong: 2-1.

Gokhan Yasar redde uiteindelijk een punt voor de Veenendalers. Een kopbal van VVSB-verdediger Rob Zandbergen werd in blessuretijd nog wel van de lijn gehaald. Uiteindelijk moesten de mannen van coach Erik Meijers zich tevredenstellen met een punt.

Dertig seconden

Na drie minuten voetballen had Ter Leede-doelman Clé Vos de Mooij al twee keer de bal uit het net gehaald. Na een fout achterin in de Bollenstreek-verdediging kon Peter de Lange na dertig seconden al de 1-0 aantekenen. Die score werd niet veel later uitgebreid door Bram de Bruin.

Ter Leede had niets te vertellen tegen de club uit de Rijnmond. Voor rust voerden de Barendrechters de score op naar 4-0 en was het kostje voor de club gekocht.

Geen succesvol vervolg

Na de thee gebeurde er weinig op sportpark de Bongerd. Ter Leede wilde een grotere schade voorkomen en Barendrecht geloofde het wel. Jim Gillissen maakte zeven minuten voor tijd nog wel de eretreffer voor de Sassenheimers. Met de 4-1 nederlaag kon Ter Leede de overwinning van vorige week op VVSB geen succesvol vervolg geven.

Competitiegenoot FC Lisse heeft wederom met 1-0 verloren. Vorige week ging de Bollenstreekclub op bezoek bij Hoek met een miniem verschil de bietenbrug op. Deze week was Harkemase Boys beter dan de geel-blauwen.

Paal

In de eerste helft waren er niet veel kansen te noteren op sportpark Ter Specke. Een inzet van de Friezen werd na tien minuten van de lijn gehaald. Lissenaar Mo Adouch schoot op slag van rust op de Harkemase paal.

Meteen na rust was het wel raak. Henny Bouius verzilverde de eerste de beste kans voor de ploeg uit Friesland. FC Lisse kon niet echt een vuist maken in de tweede helft en moest uitkijken voor Bouius. Doelman Erik Cummins moest vaak handelend optreden op zijn inzetten. In de slotseconden kreeg FC Lisse nog een penalty. Die werd door Rik Vermeulen gemist.

Scoreverloop wedstrijden derde divisie:
14.30
Barendrecht - Ter Leede: 4-1 (4-0)

  • 1-0 De Lange
  • 2-0 Krolis
  • 3-0 Bakour
  • 4-0 Volthoren
  • 4-1 Gillissen

14.30
Lisse - Harkemase Boys: 0-1 (0-0)

  • 0-1 Bouius

LEES OOK: Al het topamateurvoetbal van Zuid-Holland op Radio West

Deel dit artikel: