Westlandia geeft voorsprong weg in slotfase, valse start voor Jong ADO

REGIO - Westlandia heeft het eerste punt van het nieuwe voetbalseizoen te pakken. Door een 1-1 gelijkspel tegen HSC '21 zijn de Naaldwijkers al in speelronde twee verlost van de hatelijke nul. Toch zullen ze er bij Westlandia niet blij mee zijn. In de blessuretijd werd de 1-0 voorsprong weggegeven. Quick blijft nog wel puntloos na een 2-0 nederlaag tegen Blauw Geel '38. Jong ADO ging in haar eerste duel zeer hard onderuit tegen SV OSS 1920: 5-0.
In Naaldwijk waren Westlandia en HSC '21 goed aan elkaar gewaagd. Na twee behoorlijke kansen voor de bezoekers - een bal op de vuisten van Edgar Leerdam en een schot op de paal - opende Giovialli Serbony de score. Hij zette Westlandia vlak voor rust op 1-0.
Bij een 1-0 stand en nog een kwartier te spelen, moest HSC '21 verder met tien man. Burak Babuloglu kreeg rood gepresenteerd na een opstootje met Westlandia-speler Patrick Batist. In de slotfase werd de thuisploeg slordiger en zag het Gergely Viola in de blessuretijd de gelijkmaker maken.
Valse start
Voor Jong ADO startte het seizoen in de derde divisie dit weekend pas. De talenten van de Haagse eredivisionist waren vorige week vrij, omdat er dit seizoen niet achttien maar zeventien ploegen in de derde divisie zondag uitkomen. ADO kende echter een valse start, want het duel met SV OSS 1920 ging met 5-0 verloren.
De thuisploeg opende na een kleine twintig minuten spelen het bal. Bob van Lith schoot randje zestienmeter raak. Na een uur spelen stond het nog steeds 1-0 en probeerde ADO-coach Virgilio Teixeira met een dubbele wissel iets te forceren, maar dat leverde niet het gewenste reulstaat op.

Slachtveld

ADO-invallers Quinzairo Boasman en Cain Seedorf waagden een scoringspoging, maar het leverde geen goal op. Tien minuten voor tijd viel de genadeklap. Na de 2-0 van Jos Peltzer maakte Tom Pijnenburg vlak erna ook de 3-0. In de resterende minuten van de slotfase werd het een slachtveld door nog een goal van Peltzer en eentje van Joep van der Velden.
Quick is ook nog niet echt succesvol in het nieuwe seizoen. Vorige week gingen de Hagenaars met 4-1 de bietenbrug op tegen HSC '21. Zondag moest Quick de drie punten overlaten aan Blauw Geel '38, dat vorige week al een ruime overwinning boekte op UNA (3-0).

Foutje

In de eerste helft was de grootste kans nog wel voor Quick. Rachid Bouyaouzan probeerde het met een lobje, die uiteindelijk maar net naast ging. Net na rust werd een inschattingsfout van Quick genadeloos afgestraft door Blauw Geel. Vlak na de openingsgoal viel ook de 0-2.