Snelheidsduivel krijgt boete van bijna 2000 euro: 'Wilde vriend een plezier doen'

© John van der Tol
SCHIPLUIDEN - De Hagenaar die half juli werd betrapt toen hij met een snelheid van 204 kilometer per uur over de A4 bij Schipluiden raasde, moet een boete van 1950 euro betalen. Dat bepaalde de kantonrechter dinsdagochtend.
De 26-jarige man liet dinsdag weten dat hij het zelf ook 'niet normaal' vindt om het dubbele van de maximumsnelheid op de snelweg te rijden. 'Als ik dit een ander zie doen, denk ik: die is niet goed bij zijn hoofd', vertelde hij de kantonrechter. Maar hij wilde 'een vriend in de auto hiermee een plezier doen'.
Het was niet de eerste keer dat de man in de fout ging. Dit overkwam hem al twee keer eerder. De officier van justitie noemde dit gedrag zeer kwalijk. 'Dit is absoluut verkeersgevaarlijk gedrag. Hij moet nu op de blaren zitten.' Daarom eiste de officier een geldboete van 1950 euro en een rijontzegging van een jaar. De aanklaagster nam voor lief dat de verdachte daardoor mogelijk zijn baan in de buitendienst van KPN zou kunnen verliezen. 'Hij heeft voldoende kansen gehad.'

'Nieuw stuk A4 nodigt uit tot hard rijden'

De advocaat vroeg om een lichtere straf vanwege verzachtende omstandigheden. Zo zou het nieuwe stuk van de A4 met de tunnel en lichten uitnodigen om het gaspedaal eens goed in te drukken. 'Het ziet eruit als een racebaan.'
Daar ging de rechter niet in mee. De snelheidsduivel kreeg de boete van bijna 2000 euro opgelegd en twaalf maanden rijontzegging. Maar tien maanden daarvan werden voorwaardelijk opgelegd.