Verdachte van pinnen na woninginbraak meldt zich na Team West

Pincode intoetsen
Pincode intoetsen © Omroep West
DEN HAAG - Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zich bij de politie gemeld nadat hij dinsdagavond was te zien in het opsporingsprogramma Team West. Hij werd gezocht in verband met een woninginbraak aan de Breitnerlaan in Den Haag. Na die inbraak was de man gefilmd terwijl hij een gestolen creditcard gebruikte. Een tweede verdachte wordt nog gezocht.
De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei. De 68-jarige bewoonster van het huis ontdekte dat er meerdere kamers waren doorzocht. Er waren sieraden, geld en een creditcard gestolen. De creditcard was vervolgens meerdere keren gebruikt bij geldautomaten en bij tankstations. Omdat de opnamelimiet van 2.000 euro al snel was bereikt, mislukten de transacties die daarna werden gedaan.
De man die wordt verdacht van de pinpogingen bij tankstations meldde zich na de uitzending bij de politie. De beelden waarop hij was te zien, zijn van de website van Omroep West verwijderd. De andere verdachte wordt nog gezocht. Hij is meerdere keren gefilmd bij geldautomaten in Den Haag en Naaldwijk.

LEES OOK: Verdachte schietpartij Schalk Burgerstraat gefilmd tijdens vlucht