'Alphense man wilde vrouw en dochter vermoorden'

De politie heeft iemand aangehouden
De politie heeft iemand aangehouden © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die in de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn zijn vrouw en dochter neerstak was volgens het Openbaar Ministerie van plan hen te vermoorden. De aanklacht tegen de man die volgende week donderdag terechtstaat is verzwaard van poging tot doodslag naar poging tot moord.
Mediapartner Studio Alphen meldt dat de officier van justitie heeft geconcludeerd dat de man beide slachtoffers opzettelijk en met voorbedachten rade meerdere malen heeft gestoken. De twee vrouwen lagen meer dan twee weken op de intensive care, maar konden eind juni het ziekenhuis verlaten.
De 41-jarige man wordt ervan verdacht in mei van dit jaar zijn 32-jarige vrouw en 17-jarige dochter neergestoken te hebben. De 15-jarige dochter van het echtpaar was op het moment van de steekpartij ook in huis. Zij raakte bij het familiedrama slechts lichtgewond aan haar hand en hoefde niet naar het ziekenhuis. Volgende week donderdag staat de verdachte voor het eerst voor de rechtbank voor de eerste pro formazitting.