Twee agenten in Alphen gewond bij aanhouding 16-jarige jongen

© Pieter Kuipers, Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 16-jarige jongen heeft zich bij zijn aanhouding in Alphen aan den Rijn zo verzet dat twee politieagenten gewond zijn geraakt. De agenten moesten zich laten behandelen bij de huisartsenpost.
De twee agenten gingen woensdagmiddag naar een woning aan de Samsomlaan. Een van de bewoners meldde dat een ruzie in de woning uit de hand was gelopen. De 16-jarige jongen zou hier een medebewoner mishandelen.
De agenten wilden deze verdachte aanhouden voor de mishandeling, maar daar was de jongen het niet mee eens. Hij verzette zich hevig en een van de agenten werd in zijn arm gebeten, terwijl de ander een gekneusd jukbeen en een gescheurd oor aan de aanhouding overhield.

Aangifte

De twee agenten gebruikten uiteindelijk pepperspray om de agressieve verdachte onder controle te krijgen. De agenten hebben na het incident aangifte gedaan van belediging en mishandeling.
Sander Rens, advocaat van de verdachte, laat weten dat het verhaal genuanceerder in elkaar zit en komt later met een toelichting.

LEES OOK: Agent mishandeld in politiebureau door arrestant