Kiki Bertens naar haar oude school om buitenspelen te promoten: 'Voelt heel vertrouwd'

DEN HAAG - Kiki Bertens heeft een bijzondere campagne op haar oude middelbare school gelanceerd. De toptennisster vroeg donderdag op het Segbroek College in Den Haag met een ludieke actie aandacht voor het belang van buitenspelen en tennissen. Zij deed dit in het bijzijn van leerlingen en haar oude gymleraar.
De 27-jarige toptennisser die vorige week nog de derde ronde haalde van de US Open, stond donderdag op het Haagse Segbroek College een balletje te slaan. Kiki Bertens is geboren in Wateringen en ging vanaf haar twaalfde tot haar zeventiende in Den Haag naar school.
De tennister is samen met voormalige medeleerling en toptennisser Robin Haase speciaal naar hun oude school gegaan om de leerlingen aan het sporten te krijgen voor de campagne #Tenniskrijt. 'Ik heb hier een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. Het voelt heel vertrouwd om hier te zijn.'

'Buren kwamen soms boos naar buiten'

Bertens wil de scholieren graag aan het tennissen krijgen. 'Kinderen zitten tegenwoordig veel binnen. Iedereen kan een lijntje op de grond trekken met een krijtje en zo even gaan tennissen.' 
Bertens speelde vroeger zelf heel veel buiten. Vooral het tennissen op straat tegen haar flat herinnert ze zich heel goed. 'De buren kwamen soms boos naar buiten', zegt ze lachend. 'Maar misschien dat ze er nu met leuke herinneringen aan terugdenken.' Tijdens de campagne kregen de leerlingen een tennisclinic van Bertens en Haase en deelden de twee ook doosjes met stoepkrijt uit. 

LEES OOK: Kiki Bertens zakt naar zevende plaats op wereldranglijst