Studio Haagsche Bluf komt vrijdag vanuit de tram

Presentator Tjeerd Spoor en verslaggeefster Nicolette Krul bij de Omroep West-tram
Presentator Tjeerd Spoor en verslaggeefster Nicolette Krul bij de Omroep West-tram © Marjan de Jong
DEN HAAG - De uitzending van Studio Haagsche Bluf komt vrijdagmiddag voor het eerst vanuit de speciale Radio West-tram, die op lijn 16 in Den Haag rijdt. Presentator Tjeerd Spoor brengt je zoals altijd het laatste nieuws, maar er is ook volop ruimte voor leuke gasten en optredens. Verslaggeefster Nicolette Krul bezoekt de mooiste plekken langs de tramlijn en neemt een kijkje achter de schermen van de HTM.
Vrijdag is Nicolette in het Museon en ze gaat mee met de poetswagen van HTM, waarmee de rails worden geschuurd. De luisteraars die tijdens de uitzending meereizen worden getrakteerd op een rondleiding door de Grote Kerk. 'Het wordt echt iedere vrijdag groot feest', zei presentator Tjeerd Spoor tijdens de presentatie van de nieuwe tram.
Ook komen wekelijks mensen aan het woord die een geschiedenis langs de tramlijn hebben en daar mooie verhalen over kunnen vertellen. Vrijdag is dat taartenmaakster Yvonne Fortin van Cake du Fortin in de Prinsestraat. De uitzending wordt afgesloten met een uur over theater. Musical-ster Tony Neef en cabaretier Farbod Moghaddam rijden mee met de tram en de theaters Diligentia en het Zuiderstrandtheater blikken vooruit op het nieuwe theaterseizoen.
Wil jij een keer meerijden met de tram tijdens een uitzending van Studio Haagsche Bluf? Dat kan! Geef je dan op via tram@omroepwest.nl. Geef indien mogelijk aan op welke vrijdag je mee zou willen reizen, de laatste Omroep West-tramrit is op vrijdag 25 oktober.