Van oldtimers tot een kinderattractie en doodskist: inboedel rijschool Aalbregt geveild

Een Chevrolet Corvette uit 1978
Een Chevrolet Corvette uit 1978 © Troostwijk Auctions
ZOETERMEER - De inboedel van de in juli failliet verklaarde rijschool Aalbregt uit Zoetermeer wordt online geveild. Tot maandagavond 19.00 uur kunnen liefhebbers bieden op verschillende auto's, oldtimers, kleding en zelfs een kinderattractie en doodskist.
De zaak van Ferry Aalbregt werd op 3 juli failliet verklaard. De afgelopen weken heeft de curator alle bezittingen van Aalbregt en de rijschool in kaart gebracht. Via een openbare online veiling gaan veel van die bezittingen nu onder de hamer.
Zo kunnen oldtimeliefhebbers hun hart ophalen met de verschillende exemplaren die worden geveild. Zo kan er geboden worden op een Chevrolet Corvette uit 1978 en een Edsel Corsair uit 1958. In de meeste oldtimers kan echter niet gereden worden omdat bijvoorbeeld de motor niet start of omdat er iets anders defect is. Bovendien is er tijdens de afhaaldag geen heftruck aanwezig.

Stalen doodskist

Naast auto's en oldtimers worden er ook een aantal merkwaardige objecten geveild. Zo bezat Aalbregt een auto-attractie waarin kinderen mee konden rijden met Pieter Post. Meest opvallend in de verzameling spullen is de stalen doodskist die wordt aangeboden.
Tekst loopt door na de foto's.

Verder worden er ook motorrijspullen zoals broeken, laarzen, helmen en jacks geveild. Maar ook inboedel zoals krukken, stoelen, statafels, planten en een projectiescherm. De spelletjesliefhebber kan bovendien bieden op een tafelvoetbalspel en een een Amerikaanse gamekast.

Schuldeisers terugbetalen

Na het faillissement van rijschool Aalbregt gaven veel rij-instructeurs aan dat zij nog duizenden euro's salaris krijgen van de rijschoolhouder. Ook hadden honderden leerlingen vooraf lesgeld betaald dat ze nu kwijt zijn.
De curator liet eerder al weten dat hij geen reden ziet voor optimisme. Met het geld dat wordt opgehaald met de veiling worden eerst andere schuldeisers, zoals de Belastingdienst, terugbetaald, voor dat de gedupeerden aan de beurt zijn.

LEES OOK: Exclusief: Rijschoolhouder Ferry Aalbregt doet zijn verhaal: 'Kogels op de deurmat'