Han Weber nieuwe burgemeester Zuidplas

Provinciebestuurder Han Weber (D66) is de nieuwe burgemeester van Zuidplas.
Provinciebestuurder Han Weber (D66). © Provincie Zuid-Holland
ZUIDPLAS - Han Weber is benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Zuidplas. De 52-jarige politicus van D66 was tot begin mei gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Op 30 september begint Weber met zijn nieuwe klus.
Halverwege juli werd bekend dat de gemeenteraad van Zuidplas in Weber hun nieuwe burgemeester zag. Fractievoorzitter Ferry van Wijnen zei eerder dat de raad in hem 'een bestuurder met lef ziet, die de gemeente Zuidplas verder kan brengen'.
'Door zijn jarenlange ervaring heeft de heer Weber niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee. Kwaliteiten die hij onder meer in kan zetten voor de uitdagingen waarvoor de gemeente Zuidplas zich gesteld ziet, zoals de klimaatadaptatie en de ruimtelijke plannen die momenteel worden ontwikkeld voor de Zuidplaspolder', aldus Van Wijnen.

Ontzettend blij

Met zijn benoeming volgt Weber waarnemend burgemeester Servaas Stoop op in Zuidplas. Die nam op zijn beurt het stokje over van de naar Veenendaal vertrokken Gert-Jan Kats.
Weber laat weten ontzettend blij en trots te zijn met zijn benoeming. 'Erg veel zin om aan de slag te gaan', zegt hij op Twitter.