Grzegorz. K. (36) blijft vastzitten in moordzaak Bodegraven, verhoor getuige in september

De politie doet onderzoek op de Weeshuisbaan in Bodegraven.
De politie doet onderzoek op de Weeshuisbaan in Bodegraven. © Media TV
DEN HAAG - De 36-jarige Poolse Grzegorz K. blijft vastzitten voor de dood van zijn landgenoot Karmil Karasiewicz. Het slachtoffer werd in juni vorig jaar dood gevonden in een appartement aan de Weeshuisbaan in Bodegraven. K. ontkent dat hij de dader is. Zijn zaak sleept zich al ruim een jaar voort omdat een belangrijke getuige nog altijd niet gehoord is.
De getuige woont weer in Polen en weigert naar Nederland te komen. Inmiddels heeft de getuige toegezegd mee te werken aan een verhoor in Polen op 23 september. Dit gesprek is belangrijk, omdat deze getuige tot nu toe sterk wisselende verklaringen gaf over wat er zou zijn gebeurd.
Grzegorz K. en Karmil Karasiewicz zouden onder invloed van drugs ruzie met elkaar hebben gekregen in de woning in Bodegraven. Verdachte K. ontkent niet dat hij het slachtoffer heeft geschopt, maar zegt dat dit niet dodelijk is geweest. Het lichaam van Karasiewicz werd de volgende dag ontdekt door een voorbijganger die door het raam naar binnen keek. De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt plaats op 21 november.