Oma Corrie (85) is al 25 jaar overblijfoma: 'Ik doe het nog steeds met alle plezier'

Oma Corrie wordt onthaald door de leerlingen
Oma Corrie wordt onthaald door de leerlingen © Still Omroep West
ZOETERMEER - Al vijfentwintig jaar is oma Corrie uit Zoetermeer overblijfoma op IKC De Waterlelie in Zoetermeer én onlangs mocht ze ook nog eens 85 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg voor de school om haar jubileum en verjaardag dinsdagmiddag groots te vieren.
Niets vermoedend loopt Corrie dinsdagmiddag naar school. Ze denkt dat ze een gewone overblijfdienst moet doen, maar niets is minder waar. Ze wordt door de hele school opgewacht en feestelijk onthaald met een erehaag. 'Geweldig', roept ze geëmotioneerd. Helemaal als ze haar familie ziet staan. 'Wat een verrassing!', zegt ze.
Corrie (85) nog steeds overblijfoma: 'Ik doe het met alle plezier.'
In al die jaren dat Corrie overblijfoma en pleinwacht is, heeft ze ook haar eigen kleinkinderen op school gehad. 'Ze vroegen of ik overblijfmoeder wilde worden, toen mijn kleinzoon 4 jaar was. Inmiddels is hij 28', lacht ze. Binnenkort heeft Corrie weer een nazaad in haar overblijfgroep. 'Mijn achterkleinzoon start eind dit jaar met school', vertelt ze.
Goede herinneringen
Kleinzoon Justin heeft goede herinneringen aan zijn schooltijd met oma. 'Ze was altijd heel enthousiast. Ook wanneer ze met andere kinderen speelde, deed ze dat heel erg leuk. Ik vind het fijn dat ik momenten samen met mijn oma heb kunnen delen op school', zegt hij.
Ondanks dat Corrie al 85 jaar is, straalt en bruist ze nog van de energie. 'Ik doe het nog steeds met alle plezier. Blijven ademen, dat is mijn geheim', grapt ze. Volgens Mary van der Zwan, dochter van Corrie, geven de kinderen haar veel positiviteit. 'Ik denk dat het mijn moeder ook jong houdt', zegt ze.