Kunst steekt uit de straatstenen in Delft

3D-streetart in centrum van Delft
3D-streetart in centrum van Delft © Omroep West
DELFT - In het centrum van Delft ligt de kunst op straat. Artiesten uit binnen- en buitenland werken letterlijk op straat aan 2D- en 3D-tekeningen. Daardoor lijkt de kunst uit de straat te steken, maar schijn bedriegt. Maar liefst elf straatkunstwerken zijn er de komende tijd te zien tijdens het Madonnari-festival in Delft. Daarme viert de stad de Gouden Eeuw.
Straatkunstenaar Leon Keer schildert op zijn knieën grote wasmachines op het Bastiaansplein. Ze lijken uit de straatstenen te steken door de 3D-techniek. Keer maakt een moderne vertaling van een Pieter de Hooch-werk, waarop een vrouw lakens op een bleekveld legt.
Wasmachines steken uit de stoeptegels in Delft
Als mensen alle elf de straatkunstwerken willen zien, kunnen ze vanaf het Bastiaanplein 2,5 kilometer naar het Centraal Station lopen. Het is hard doorwerken', zegt kunstenaar Keer. 'Morgen, vrijdag dus, moeten alle kunstenaars de werken hebben afgemaakt voor de opening. Gisteren hadden we een dagje regen, dus vandaag zullen we een paar uurtjes 's avonds door moeten werken.' Omdat alle werken met verf zijn opgezet, kan iedereen een maand of vijf van de streetart genieten.