Zo komt nieuwe In de Bogaard eruit te zien

RIJSWIJK - Meer groen, meer terrassen, 2.000 nieuwe woningen en ongeveer 20.000 vierkante meter minder winkelruimte. De gemeente Rijswijk heeft het masterplan voor winkelcentrum In de Bogaard gepresenteerd. Het gebied moet daarmee veranderen naar 'naar een stedelijk gebied waar het aantrekkelijk is om te wonen, te werken, te winkelen of te recreëren', aldus de gemeente.
Het winkelcentrum heeft al jaren te maken met leegstand. Daarom wordt veel winkelruimte opgeofferd voor woningbouw. Onder andere De Terp, de Sterpassage en de voormalige HBG-locatie worden omgebouwd. 'De transformatie van vierkante meters aan winkels naar woningbouw kan voor ons niet snel genoeg beginnen. Dit zal zorgen voor een krachtiger winkelgebied met meer klanten in de directe omgeving', zegt Eline Koekenberg, de voorzitter van de winkeliersvereniging.
Daarnaast wordt het gebied groener en gezelliger gemaakt. 'In de Bogaard is nu een versteend gebied in het groene Rijswijk. Daarom willen we veel groen en sfeer aanbrengen om het verblijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarnaast mist het winkelcentrum nu functies die een modern stadshart nodig heeft. Het masterplan draagt hiervoor oplossingen aan', zegt wethouder Armand van de Laar. Geïnteresseerden kunnen maandagavond tussen 19.00 en 21.00 terecht in het stadhuis van Rijswijk om de plannen te bekijken en daarna eventueel een inspraakreactie sturen.

LEES OOK: Winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk bestaat 55 jaar en gaat op de schop