'Vuurwapen ROC Mondriaan in Delft is alarmpistool'

DELFT - Twee studenten van ROC Mondriaan in Delft zijn vrijdagmorgen aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat meldt de politie. Een woordvoerder van de school zegt dat de twee een alarmpistool bij zich hadden. In eerste instantie dacht de school dat de student een echt vuurwapen bij zich had.

'Het is even schrikken als je zoiets vindt,' zegt woordvoerder Stefanie de Klerk, 'maar er is niet mee gedreigd en alles is onder controle.' De politie zegt dat rond 9.00 uur een melding binnenkwam dat een student een wapen bij zich had in een klaslokaal. Toen agenten erop af gingen vonden ze daadwerkelijk een wapen. De woordvoerder van de politie wil niet bevestigen dat het gaat om een alarmpistool. 'Onderzoek moet uitwijzen om wat voor wapen het gaat'. De school spreekt dus van een alarmpistool.

De twee studenten zijn een jongen en een meisje van 16 jaar oud. Mede-studenten zagen hoe de twee werden meegenomen. Getuigen zeggen dat er rond 9.30 uur opeens veel politie aankwam. Ze spreken ook van 'speciale eenheden'. Vervolgens werden twee studenten afgevoerd.

Studenten geschorst

Directeur van ROC Mondriaan Simone Willemse heeft de ouders en verzorgers van de leerlingen geïnformeerd. In een mail schrijft ze: 'Zoals u wellicht ter ore is gekomen, heeft vandaag een incident plaatsgevonden ibj een andere school van het ROC Mondriaan op de campus Brasserskade. Ik vind het als schooldirecteur van belang om u hier zelf over te informeren.'

Volgens Willemse zijn twee studenten aangehouden vanwege het bezit van een alarmpistool. Zij zijn voor verhoor meegenomen en 'tot nader orde geschorst'. Verder laat ze weten dat 'door goed handelen van collega's de situatie niet uit de hand is gelopen en de veiligheid is gewaardborgd.' De lessen zijn vrijdag gewoon doorgegaan. 

Meer over dit onderwerp:
DELFT ROC MONDRIAAN
Deel dit artikel: