Bedrijven in plaats van IKEA op braakliggend terrein Leiderdorp

Het braakliggende terrein waar een IKEA-vestiging moest komen
Geen Ikea naar Leiderdorp © Omroep West
LEIDERDORP - Het ziet er naar uit dat het braakliggende gebied Bospoort langs de A4 bij Leiderdorp een bedrijventerrein wordt. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Willem Joosten (VVD). Het was lang onduidelijk wat er op het terrein zou komen toen IKEA besloot er geen vestiging te openen. De wethouder laat de raad nu weten snel een definitieve invulling te willen voor het terrein.
'Ik sluit zeker niet uit dat er een bedrijventerrein komt', zegt Joosten. 'Maar ik wil ook weer niet teveel speculeren, want het terrein is en blijft van IKEA.' De Zweedse meubelgigant kondigde bijna twintig jaar geleden aan zich in Leiderdorp te willen te willen vestigen, maar zag daar van af. Het bedrijf kocht wel de grond, maar maakt nu andere keuzes. Daar hoort bij dat het bedrijf minder blokkendozen langs snelwegen wil bouwen.
De afgelopen twee jaar passeerden meerdere ideeën de revue voor een tijdelijke invulling van het Bospoortgebied. Het plaatsen van zonnepanelen bleek onhaalbaar en het laten groeien van olifantsgras voor biobrandstof bleek onmogelijk op de veenbodem.

LEES OOK: Geen IKEA naar Leiderdorp: 'De markt verandert, dus wij maken andere keuzes'