ADO-spelers veilen hun wedstrijdshirt voor het goede doel

Tom Beugelsdijk
Tom Beugelsdijk © Soccrates Images
DEN HAAG - Altijd al een zwaar bezweet wedstrijdshirt van Tom Beugelsdijk willen besnuffelen? Of de balafdruk op het shirt van Robert Zwinkels willen bewonderen na een briljante redding? Het kan volgende week, want de spelers van ADO laten hun gebruikte wedstrijdshirt veilen voor het goede doel.
Aanleiding is de actie van de supportersclub van ADO Den Haag om knuffels in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Inmiddels zijn er al meer dan 25 duizend knuffelbeesten bij elkaar vergaard en die worden zondag tijdens de wedstrijd Feyenoord-ADO in de Kuip gegooid naar het vak waar patiëntjes van het Rotterdamse ziekenhuis zitten.
De eerste keer dat ADO fans dit deden was in 2016. Beelden gingen toen de hele wereld over. Dit jaar komt er dus nog een extra dimensie bij met de wedstrijdshirts van de spelers te veilen. Na de wedstrijd signeren de groen-gele helden hun shirt en vervolgens gaan ze de veiling op. Vier dagen lang kunnen belangstellenden bieden. De opbrengst gaat ook naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Meebieden

Alle shirts van de spelers die minuten hebben gemaakt worden geveild, zowel van de basisspelers als de invallers. De veiling start op het moment van de aftrap en sluit exact vier dagen later: op donderdag om 14.30 uur. Meebieden kan al vanaf 89 euro op deze website.