Lisse pakt eerste punten door kopballen Zwetsloot en Verweij, Ter Leede pijnigt Hoek

REGIO - Door twee rake kopballen heeft FC Lisse de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Jaap Zwetsloot en David Verweij wisten allebei een voorzet van de linkerkant doeltreffend af te ronden. Ter Leede heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van Hoek.
De eerste helft was het duel wat rommelig en redelijk gelijkopgaand. Beide clubs creëerden wat kansjes, maar tot scoren kwamen ze niet.
Dat gebeurde wel in de tweede helft. Jaap Zwetsloot rondde een voorzet met zijn hoofd af. Zijn treffer was een verdubbeling van de doelpuntenproductie van Lisse dit seizoen. Hiervoor had alleen Rik Vermeulen gescoord voor de Bollenstreekbewoners.

David Verweij

Een kwartier voor tijd zorgde David Verweij voor een nog grotere voorsprong voor de ploeg van trainer Robbert de Ruiter. De veelscorende verdediger kwam het hoogste bij een corner en knikte de 0-2 eindstand op het scorebord.
Ter Leede heeft in eigen huis voor een klein stuntje gezorgd. De Sassenheimers versloegen Hoek met 3-2. De club uit Zeeuws-Vlaanderen keek bij rust tegen een 3-1 achterstand aan.

Ian van Otterlo

De treffers van Ter Leede kwamen op naam van Dirk Hoekstra, Robert Steemers en Omar Limon. Rik Impens deed nog wat terug uit een strafschop. De drie doelpunten voor rust waren genoeg voor de drie punten. In het tweede bedrijf schoot Ruben de Jager  in de blessuretijd de 3-2 binnen.
Opvallend was dat Ian van Otterlo op de bank begon bij Ter Leede. De aanvallende middenvelder was vorige week in de rust boos gaan douchen, waardoor trainer Steef Roodakkers hem noodgedwongen moest wisselen. Tegen Hoek viel Van Otterlo na rust in voor Steven Wajer.