Jong ADO Den Haag pakt eerste drie punten, oorwassing voor Westlandia

REGIO - Westlandia en Quick blijven aanmodderen in de derde divisie zondag. Beide clubs wisten opnieuw niet het volle pond te behalen. Alleen Jong ADO Den Haag boekte een positief resultaat. De Haagse beloften zijn daardoor niet langer puntloos na hun eerste overwinning.
Kilian van Mil schoot tegen ADO '20 vlak voor rust de openingstreffer binnen. In de blessuretijd maakte Hugo Botermans de 2-0. Jong ADO stijgt door de overwinning naar de twaalfde plek op de ranglijst.
Quick kreeg zondag niet voor het eerst dit seizoen al vroeg in de wedstrijd een doelpunt om de oren. Binnen een kwartier keken 'de Haantjes' tegen het Limburgse EVV Echt al tegen een 1-0 achterstand aan. Na acht minuten spelen schoot Sherry Kindo Kamara raak.

Twee late goals

Lang bleef het 1-0, maar in de slotfase kwam Quick langszij. Rick Polman zorgde er echter luttele minuten later voor dat EVV alsnog met de drie punten aan de haal ging, 2-1.
Ook Westlandia kreeg tegen SV OSS 1920 al vlot een tegentreffer te verwerken. Het duel tegen SV OSS 1920 was nog geen tien minuten oud toen Tom Pijnenburg Westlandia-doelman Edgar Leerdam passeerde. Jos Peltzer verdubbelde een kwartier voor rust de marge voor de thuisploeg.

Oorwassing

Westlandia kon maar geen grip krijgen op OSS 1920, ook niet na een dubbele wissel in de rust. Na een uur gaf de thuisploeg de genadeklap toen Bob van Lith voor de 3-0 tekende. Na deze goal was er geen houden meer aan en liep OSS zelfs nog uit naar 5-0. Peltzer en Pijnenburg waren voor de tweede keer trefzeker.
Op de ranglijst is het zoeken naar de drie regioclubs, want Westlandia en Quick hebben na vier wedstrijden nog geen enkele keer gewonnen. Wel speelde Westlandia twee keer gelijk. Quick is nog puntloos.