Problemen op snelwegen na ongelukken dinsdagochtend

BODEGRAVEN - Automobilisten moesten dinsdagochtend geduld hebben op de A4 richting Amsterdam en op de A12 richting Utrecht. Op beide snelwegen gebeurde een ongeluk en ontstonden er flinke files.

Het ongeluk op de A4 gebeurde rond 7.00 uur bij Zoeterwoude-Rijndijk. De linkerrijstrook werd afgesloten. Dit leidde rond 7.30 uur tot drie kwartier vertraging vanaf knooppunt Prins Clausplein. Daar stond het verkeer toen over een lengte van negen kilometer stil.

Rond 8.00 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven en nam de vertraging af tot een half uur. Rond 8.45 uur waren de problemen verleden tijd.

'Even niet naar Utrecht'

Eerder op de ochtend was het ook afzien op de A12 naar Utrecht. Bij De Meern gebeurde rond 6.15 uur een ongeluk waarbij een bestelbus en een auto betrokken waren. Hier werden twee rijstroken afgesloten.

Vanwege deze afgesloten rijstroken ontstond een file vanaf Bodegraven. ANWB-woordvoerder Erwin de Hart waarschuwde om 6.45 uur voor meer dan een uur vertraging. Er stond op dat moment zestien kilometer file. 'Ga even niet naar Utrecht!' Vlak na 7.00 uur werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven en nam de file snel af in lengte. Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Meer over dit onderwerp:
A12 NIEUWERBRUG FILE
Deel dit artikel: