Bootdieven zien geen uitweg meer en bellen zelf de politie

© Politie Westland
NAALDWIJK - Wat doe je als bootdief als je van alle kanten wordt gevolgd door de politie en de zojuist bestolen eigenaar? Dan bel je gewoon de politie. De twee jongens van 17 die het dinsdag meemaakten, besloten al snel eieren voor hun geld te kiezen. Woensdag bleek het echter allemaal op een misverstand te berusten. De jongens hadden de verkeerde boot meegenomen. Na enkele uren op het politiebureau mochten ze weer naar huis.
De politie werd dinsdagmiddag gebeld door iemand die had ontdekt dat zijn boot net was gestolen vanaf de Oranjedijk in 's-Gravenzande. Meerdere agenten en ook de eigenaar gingen daarna op onderzoek uit. Ook werd de diefstal gemeld in meerdere WhatsApp-groepen.
Vanaf dat moment ging het snel. 'Wij ontvingen vanuit verschillende hoeken foto’s en berichten dat de boot gezien was', zegt de politie. En dat hadden de twee dieven ook door. 'Uiteindelijk kreeg de meldkamer een telefoontje van een persoon op de gestolen boot.'

Vergissing

Agenten waren snel op de plek waar de twee verdachten op dat moment waren. Daar konden ze allebei worden aangehouden. 'Een mooie samenwerking tussen de melder, deelnemers van de WhatsApp-groepen en de politie', concludeert de politie na afloop.
Al snel bleek het verhaal toch iets anders in elkaar te zitten. 'Het ging om een misverstand', vertelt een woordvoerder van de politie woensdag. De twee jongens hadden een boot gekocht en vervolgens de verkeerde boot meegenomen. Ze hebben toen ze er achter kwamen zelf de politie gebeld. Ze zijn voor ons dan ook geen verdachten meer en we gaan vandaag nog even contact met ze opnemen om onze excuses aan te bieden.'

LEES OOK: Sven en zijn broer nemen verkeerde boot mee: 'Ik schrok wel van al die politie'