'Overleden man (71) kreeg klappen toen hij vroeg of hij er langs mocht'

De politie doet onderzoek op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag
De politie doet onderzoek op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - De Hagenaar (71) die maandag overleed na een mishandeling zou ruzie hebben gekregen met een groepje van zo'n zes jongens. Dat zegt zijn fysiotherapeut. De man liep de deur uit bij de fysio en stuitte op de groep jongens die zijn weg blokkeerde. Toen hij vroeg of hij er langs kon, ontstond er ruzie en werd hij geslagen.
De fysiotherapeut die anoniem wil blijven, vertelt haar verhaal aan Omroep West. Tijdens de ruzie op de Willem de Zwijgerlaan is hij in zijn gezicht geslagen, weet de fysio. Zij heeft daarna nog gevraagd of de man een glaasje water wilde voor de schrik, maar dat sloeg hij af. 'Hij wilde graag naar huis', vertelt ze.
Thuis vertelde hij zijn vrouw dat hij mishandeld was. Toen hij rond 16.00 uur onwel werd is hij nog gereanimeerd maar hij overleed later in het ziekenhuis. Volgens de fysiotherapeut kreeg de man een hartaanval. De politie wil dat niet aan Omroep West bevestigen. Of er een verband is tussen de mishandeling en het overlijden is nog niet bekend. Daar doet de politie onderzoek naar.
Op de plek waar het gebeurde liggen bloemen | Foto: Omroep West

Getuigen

De politie onderzoekt ook of er een verband is tussen deze zaak en een mishandeling van vorige maand aan de Laan van Poot, waarbij Ewout (34) een gebroken kaak opliep. Hij sprak drie mannen aan die waarschijnlijk zijn fiets wilden stelen. De politie zoekt nog getuigen.

LEES OOK: Hagenaar (71) overleden na mishandeling op straat