Nog vier minderjarige verdachten melden zich na mishandeling 71-jarige Hagenaar

Bloemen bij de plek waar de mishandeling plaatsvond
Bloemen bij de plek waar de mishandeling plaatsvond © Omroep West
DEN HAAG - Nog eens vier minderjarigen hebben zich bij de politie gemeld voor de mishandeling van de 71-jarige Nico Schoonhoven op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar uit Den Haag. Zij zijn aangehouden. Eerder meldde zich al een 14-jarige jongen.
Naar de rol van alle vijf de jongeren doet de recherche verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten. De Haagse Nico Schoonhoven kwam maandag te overlijden in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat. Terwijl de hulpverlening in volle gang was, werd duidelijk dat de man eerder op de middag op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer was geworden van een mishandeling.
De politie onderzoekt of het overlijden van de man in verband staat met de mishandeling eerder die dag. Inmiddels is sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Omdat het onderzoek nog loopt, doet de politie geen mededelingen over de doodsoorzaak van het slachtoffer.

LEES OOK: Twee mishandelingen na opmerking over gedrag: durven we nog te corrigeren?