Supporters Quick Boys kunnen wel lachen om verplichte busrit naar dorpsgenoot Katwijk

KATWIJK - De supporters van Quick Boys die zaterdagmiddag voor de dorpsderby tegen vv Katwijk verplicht met de bus moesten, bleven er laconiek onder. 'Ik woon tegenover het veld van Katwijk en ik moet ook met de bus', zegt één van de supporters. 'Al die gevaarlijke mensen', lacht de moeder van Quick Boys-doelman Paul van der Helm. 'Maar het was ook wel heel grappig. Laten we de lol er maar van inzien.'

Het duel tussen de twee aartsrivalen uit Katwijk werd voor het eerst in jaren weer gespeeld. Omdat er in het verleden schermutselingen tussen de supportersgroepen waren, besloot de gemeente dat de uitsupporters alleen met de bus naar de wedstrijd mochten en dat de wedstrijd al om 12.30 uur begon.

Een supporter heeft wel begrip voor de regeling. 'Er is in het verleden het één en ander gebeurd. Ze hebben zowat bij mij in de voortuin gestaan toentertijd.' Maar andere fans lieten eerder weten de wedstrijd te boycotten. Ook Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum was niet blij. 'Ik snap dat de autoriteiten de veiligheid willen waarborgen, dat willen wij ook. Maar dit is niet de oplossing. Het is treurig dat dit gebeurt', zei hij eerder.

'Belachelijk, als je al die politie ziet'

En dus stapten slechts 150 supporters keurig in de bus die hen in amper tien minuten 3,9 kilometer verderop bij het sportpark van vv Katwijk afzette. Motoragenten begeleidden de bus, terwijl agenten op paarden toezicht hielden. 'Belachelijk, als je al die politie ziet. Het slaat nergens op', zegt een supporter na aankomst. Een ander kan er wel om lachen: 'Ik ben nog nooit met zoveel veiligheid op een veld geweest. Fantastisch. Volgende keer weer!'

De wedstrijd tussen de dorpsgenoten eindigde in 0-0. Komende dinsdag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in het toernooi om de KNVB Beker. Dan moeten de supporters van vv Katwijk verplicht met de bus naar het veld van Quick Boys. Volgens verslaggever Willem van Zuilen zijn de Katwijk-supporters niet van plan om de derby massaal te boycotten.

Meer over dit onderwerp:
QUICK BOYS VV KATWIJK DERBY KATWIJK
Deel dit artikel: