Man overleden bij brand berging Zoetermeer

In de berging op de eerste etage woedde de brand.
In de berging op de eerste etage woedde de brand. © Omroep West
ZOETERMEER - In een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer hebben brandweermannen het lichaam van een overleden 60-jarige man gevonden. De brandweer kwam zondagochtend vroeg af op een brandmelding. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.
De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. Daarvoor, rond 04.30 uur, horen sommige buurtbewoners een knal. Op de derde etage gaat bij een bewoonster de rookmelder af. Zij belt de brandweer. Eerst dacht de vrouw dat er in haar huis een brand woedde.
Samen met de brandweer gaat ze op zoek naar de brandhaard. Bij de lift op de eerste etage komt de rook hen tegemoet. In een van de bergingen woedt een brand. 'In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen', aldus de politie.

Man overleden

Hulpverleners brengen het slachtoffer naar buiten en proberen hem te reanimeren. De hulp mag echter niet meer baten en hij overlijdt ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend.
Woningen in het complex moeten vanwege het incident worden ontruimd. De bewoners worden opgevangen in de garage van cultuurcentrum CKC. Even later kunnen ze weer naar huis.
Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard.
Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard. © Regio15