Hockeydames HDM staan ondanks ijzersterke start met lege handen

REGIO - Een ijzersterke eerste helft in het duel tegen Oranje Rood hebben de hockeydames van HDM zondagmiddag geen goed vervolg kunnen geven. De Haagse ploeg ging bij rust nog comfortabel met 0-3 aan de leiding, maar na de pauze gaf HDM het duel volledig uit handen: 5-3.

Dankzij twee goals van Pien van Es en een treffer van Pien van der Heide leek er zondagmiddag weinig aan de hand voor HDM, totdat Oranje Rood in het derde kwart even een dot gas gaf. Door vijf goals binnen een kwartier keerde HDM zonder punten huiswaarts. De dames van HGC verloren ook. Zij gingen met een minimaal verschil (1-0) onderuit tegen Bloemendaal.

Bij HDM maakte de 17-jarige Jip Blaas uit Alphen aan den Rijn haar debuut in de hoofdklasse. Afgelopen zomer maakte de A-juniore de overstap van het Alphense HCA naar HDM.

Heren

De mannen van HGC hielden zondag een punt over aan het treffen met Hurley. Op eigen veld werd het 2-2, nadat de Wassenaarders met 2-0 voor hadden gestaan. Klein Zwitserland is niet langer zonder punten na een overwinning op Tilburg. De Brabanders werden met 2-3 verslagen.

LEES OOK: Basketballers ZZ Leiden verliezen strijd om de Supercup

Deel dit artikel: