Drie aanhoudingen na onrust Vlietdagen

Een van de verdachten wordt aangehouden
Een van de verdachten wordt aangehouden © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Drie jongeren zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Voorburg na afloop van de Vlietdagen. Ze maakten onderdeel uit van enkele grote groepen jongeren die lawaai maakten en vuurwerk afstaken, zegt een woordvoerder van de politie.
Enkele tientallen jongeren hadden zich volgens de politie verzameld op de Parkweg en de Herenstraat in Voorburg na afloop van de festiviteiten rond de Vlietdagen. Omdat ze overlast veroorzaakten en ook zwaar vuurwerk afstaken wilde de politie de jongeren wegsturen. Hiervoor werden veel agenten opgetrommeld. Ook agenten te paard en politiehonden hielpen mee.
Tien tot vijftien jongeren bleven volgens de woordvoerder staan en gedroegen zich, zoals zij het noemt, 'uitdagend'. Ook werd er nog meer vuurwerk gegooid. Hierop kwam de politie in actie en arresteerde drie mensen. Een 16-jarige jongen uit Voorburg en een 18-jarige Hagenaar moesten mee omdat ze agenten bedreigd zouden hebben. Een 19-jarige man uit Leidschendam werd aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Hij gooide volgens de woordvoerder met vuurwerk. De politie hoopt dat mensen die hem dit hebben zien doen, zich melden.