Overval op geldloper Honselersdijk duurde slechts 25 seconden

HONSELERSDIJK - De overval op een geldloper in de Albert Heijn in Honselersdijk duurde maar kort: 25 seconden nadat de daders binnenkwamen, renden ze alweer naar buiten met drie geldkoffers. De twee overvallers en hun vluchtauto zijn op bewakingsbeelden te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Tijdens de overval op maandag 9 september rond 9.00 uur bedreigden twee mannen de geldloper van een waardetransportbedrijf. Die was net de supermarkt aan de Dijkstraat binnengegaan met drie geldkoffers, waarmee hij de geldautomaat wilde vullen. De man moest op de grond gaan liggen en de koffers afstaan aan de mannen, die donkere regenkleding en bivakmutsen droegen.
De daders renden daarna naar buiten en stapten in een zwarte Seat Leon, waar in ieder geval één handlanger in zat. De auto reed weg en is kort daarna in brand gestoken vlakbij een kas op de hoek van de Gantellaan en de Mariëndijk. De politie komt graag in contact met mensen die de brandstichting hebben gezien, of die weten hoe de daders daarna zijn gevlucht.

Getuige geweest?

Ook mensen die voor de overval iets is opgevallen bij de Albert Heijn aan de Dijkstraat, worden gevraagd zich te melden. Misschien waren de daders al eerder die ochtend of in de dagen voor de overval in de buurt met hun zwarte Seat Leon. Wie de daders denkt te herkennen, wordt ook gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem